Baner URK
Dyplomowany enolog - Technologia Winiarska i Miodosytnicza

Informacje dla kandydatów na studia podyplomowe
Wydział: Technologii Żywności
Katedra: Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej
Adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Telefon: 012 662 47 98
Kierownik: dr hab. inż. Paweł Satora, prof. UR (p.satora@ur.krakow.pl)
Informacji udziela: Magdalena Kostrz (enolog.wtz@gmail.com)

Charakterystyka studiów podyplomowych
Celem kształcenia w ramach studiów podyplomowych „Dyplomowany Enolog – technologia winiarska i miodosytnicza” jest przekazanie wiedzy studentom oraz nabycie przez nich umiejętności i kompetencji z technologii żywności, w szczególności technologii winiarskiej, a także podstaw uprawy wybranych owoców wykorzystywanych do produkcji win. Wykłady i ćwiczenia prowadzone będą przez wykładowców Uniwersytetu Rolniczego oraz specjalistów z dziedziny enologii. Program studiów obejmuje następujące moduły:

  • biologia i uprawa roślin winiarskich,
  • technologia produkcji wina,
  • mikrobiologia i biochemia wina,
  • analiza sensoryczna wraz z elementami degustacji,
  • uwarunkowania prawne, procesy inwestycyjne, projektowanie winiarni i kontrola jakości w winiarni.

Zasady rekrutacji
Warunkiem zakwalifikowania na studium podyplomowe jest posiadanie dyplomu ukończenia studiów wyższych lub licencjackich/inżynierskich oraz złożenie w sekretariacie następujących dokumentów:

  • kserokopii dyplomu,
  • podania do Kierownika studium,
  • umowy o warunkach odpłatności za studia podyplomowe,
  • fotografii
  • kwestionariusza osobowego.

Dokumenty można pobrać ze strony UR Kraków, w zakładce studia podyplomowe.

Opłata za studia
Koszt studiów dla 1 osoby wynosi 5000 zł, płatne w 2 ratach po 2500 zł za semestr.

Sekretariat
Magdalena Kostrz
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej
ul. Balicka 122 (pok. 1.116), 30-149 Kraków
Tel. 733 410 362, 012 662 47 98
enolog.wtz@gmail.com

Szczegółowe informacje na stronie Wydziału / Studia podyplomowe

Termin rekrutacji: Do 15.02.2018

Strona facebook: https://www.facebook.com/Dyplomowany-enolog-Technologia-Winiarska-i-Miodosytnicza-278332249334470/?hc_ref=ARTv2FPvE2Ni22AolxmV2MzO4akenvYATENhjDpKiE1qtu8QKZsWD-6kCxp6gT-qREo&fref=nf

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21
31-120
Kraków
rektor[a]urk.edu.pl
12 633 62 45
12 662 42 51
NIP: 675 000 21 18
REGON: 000001815
ESP: /URKRAKOW/skrytka
© 2017 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Projekt i wykonanie strony: Dział Informatyki UR