URK
Dyplomowany enolog - Technologia Winiarska i Miodosytnicza

Informacje dla kandydatów na studia podyplomowe
Wydział: Technologii Żywności
Katedra: Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej
Adres: ul. Balicka 122, 30-149 Kraków
Telefon: 12 662 47 98, 505 466 323 
Kierownik: dr hab. inż. Tomasz Tarko, (t.tarko[a]urk.edu.pl)
Informacji udziela: Magdalena Januszek (m.kostrz[a]urk.edu.pl)

Charakterystyka studiów podyplomowych
Celem kształcenia w ramach studiów podyplomowych „Dyplomowany Enolog – technologia winiarska i miodosytnicza” jest przekazanie wiedzy studentom oraz nabycie przez nich umiejętności i kompetencji z technologii żywności, w szczególności technologii winiarskiej, a także podstaw uprawy wybranych owoców wykorzystywanych do produkcji win. Wykłady i ćwiczenia prowadzone będą przez wykładowców Uniwersytetu Rolniczego oraz specjalistów z dziedziny enologii. Program studiów obejmuje następujące moduły:

  • biologia i uprawa roślin winiarskich,
  • technologia produkcji wina,
  • mikrobiologia i biochemia wina,
  • analiza sensoryczna wraz z elementami degustacji,
  • uwarunkowania prawne, procesy inwestycyjne, projektowanie winiarni i kontrola jakości w winiarni.

Zasady rekrutacji
Warunkiem zakwalifikowania na studium podyplomowe jest posiadanie dyplomu ukończenia studiów wyższych lub licencjackich/inżynierskich oraz złożenie w sekretariacie następujących dokumentów:

  • kserokopii dyplomu,
  • podania do Kierownika studium,
  • umowy o warunkach odpłatności za studia podyplomowe,
  • fotografii
  • kwestionariusza osobowego.

Dokumenty można pobrać ze strony UR Kraków, w zakładce studia podyplomowe.

Opłata za studia
Koszt studiów dla 1 osoby wynosi 5000 zł, płatne w 2 ratach po 2500 zł za semestr.

Sekretariat
Magdalena Januszek
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej
ul. Balicka 122 (pok. 1.11), 30-149 Kraków
Tel. 505 466 323, 012 662 47 98
enolog[a]urk.edu.pl

Szczegółowe informacje na stronie Wydziału / Studia podyplomowe

Termin rekrutacji: Od 15.06.2021 r. rozpoczynamy rekrutację na czwartą edycję studiów podyplomowych: Dyplomowany enolog-technologia winiarska i miodosytnicza. Jeśli są Państwo zainteresowani dołączeniem do naszego zespołu, prosimy o zgłoszenie elektroniczne dostępne w poniższym linku https://erk.urk.edu.pl/.../Studia.../programme/TENOY.SP.02/. Liczba miejsc ograniczona - o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

facebook - strona

facebook - wydarzenie 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
12 662 42 51    rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2021 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Redaktor strony: mgr inż. Agnieszka Pikul